Tổng hợp đề thi tiếng anh 11 học kì 2 năm 2019 1

Tổng hợp đề thi tiếng anh 11 học kì 2 năm 2019

Đề thi tiếng anh 11 học kì 2 bao gồm hệ thống toàn bộ kiến thức của năm học lớp 11 được trình bày theo các phần: Nghe, Đọc, Viết, Ngôn ngữ trọng tâm và các phần tự kiểm tra bám sát theo sách giáo khoa Tiếng Anh 11. Tuy không khó, nhưng đề thi tiếng anh 11 học kì sẽ đánh giá được kiến thức và kết quả học tập của các em học sinh trong năm học qua.

đề thi tiếng anh 11 học kì 2

Đề thi tiếng anh 11 học kì 2 – Đề 1

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest:

1. a. banks     b. sing     c. music     d. writes

2. a. sugar     b. sure     c. sand     d. should

3. a. champagne     b. chemistry     c. backache     d. christmas

4. a. cooked     b. collected     c. jumped     d. talked

5. a. decisions     b. trends     c. markets     d. offers

II. Choose the word or phrase (a, b, c or d) that best fits the blank space in each sentence:

6. EMS stands for _______________.

a. Electronic Mail Service

b. Express Mail Service

c. Economic Mail Service

d. Environment management Service

7. We offer a very ____________ rate for parcels of under 2 kg.

a. compete     b. competition

c. competitive     d. competitor

8. Water power provides energy without______________.

a. pollute     b. pollution

c. polluted     d. pollutes

9. The boy __________I borrowed this pen lives next to my door.

a. from that     b. whom

c. whose     d. from whom

10. Most of our energy comes from ______________fuels.

a. natural     b. fossil

c. different     d. artificial

11. She has one of the biggest _________ of stamps in Britain.

a. collection     b. collective

c. collector     d. collections

12. The singer was ____________ on the piano by her sister.

a. performed     b. played

c. helped     d. accompanied

13. Your name is Thomas, ____________ ?

a. isn’t it     b. aren’t you

c. is it     d. are you

14. Not only John but also his two brothers ____ football as their recreation every weekend.

a. play     b. Plays

c. were playing     d. has played

15. _____________ gave me that picture book.

a. Mary     b. It was Mary

c. It was Mary whom     d. It was Mary whose

16. It is the library _________________.

a. that I often borrow books

b. that I often borrow books from

c. where I often borrow books from

d. from that I often borrow books

17. Each country sends its best athletes ____ participation expresses the friendship and solidarity.

a. who     b. Which     c. That     d. whose

18. The fence _______ my house was made of wood.

a. to surround     b. which surrounds

c. surrounded     d. which surrounding

19. The astronauts were able to send the information back to the Earth.

a. spacemen     b. space stations

c. Spaceships     d. space shots

20. _______from many countries competed in the Olympic Games.

a. Spectators     b. Athletes

c. Audience     d. Viewers

III. Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D that needs correcting:

21. It is (A) you who is (B) the most excellent (C) student in (D) this college.

22. He decided (A) to see (B) the doctor, that (C) is a (D) good idea.

23. Protecting (A) the environment is (B) the duty of people live (C) anywhere (D) in the world.

24. It was (A) nice to see all his family (B) , all of who (C) I have met (D) before.

25. Not (A) only my country but also (B) the United States have (C) good (D) universities.

IV. Read the passage carefully and choose the correct answer (A, B, C or D) for each blank:

The first stamp (26)____ the world was an English stamp. It was made in 1840. Before that time people paid money (27)____ the postman for every letter they received and the postman didn’t give letters to anybody (28)____ didn’t pay him. An English teacher (29)____ name is Rowland Hill thought much about it. One day he said that people who wrote the letters must pay for them and not the (30)____ . He spoke about to people in the government. Soon all the post offices began to sell little pieces of paper with a stamp on them.

26. a. of     b. in     c. on     d. beyond

27. a. for     b. to     c. toward     d. at

28. a. whom     b. whose     c. who     d. which

29. a. which     b. whom     c. that     d. whose

30. a. postmen     b. writers     c. receivers     d. getters

V. Read the passage carefully, then choose the correct answer:

Sometimes forest fires have caused serious damage to both private and public property. They destroy many houses and cause deaths, particularly when they have reached villages which are close to the forests. It is more dangerous if a destructive fire burns away plants and trees that prevent erosion. If heavy rains occur after such a fire, landslides, ash flows, and flash floods can occur. This can result in property damage in the immediate fire area, and can affect the water quality of streams, rivers and lakes. Wind sometimes makes contributions to forest fires. In southern California, under the influence of Santa Ana winds, fires could move at tremendous speeds, up to 40 miles (60 km) in a single day, consuming up to 1,000 acres (4 km2) per hour.

31. Forest fires______________________.

a. even cause deaths

b. cannot cause deaths

c. are not related to wind

d. do no harm to land

32. Forest fires_____________________________.

a. are not as dangerous as we think

b. can cause erosion

c. cannot cause damage to property

d. are not close to any village

33. Which sentence is not true?

a. Plants and trees can prevent erosion.

b. Floods never occur after a forest fire.

c. California has ever experienced a big forest fire.

d. There are some villages which are next to forests.

34. What is the main idea of the text?

a. Houses, deaths and forest fires

b. Landslides and forest fires

c. Fires inSouthern California

d. Forest fire destruction

35. ______may happen after a forest fire.

a. Wind     b. Water purity

c. Nothing     d. Water pollution

VI. Choose the answer – a, b, c or d – that is nearest in meaning to the printed before it:

36. The students are happy. They won the poetry contest.

a. The students won the poetry contest are happy.

b. The students which won the poetry contest are happy.

c. The students who won the poetry contest are happy.

d. The students who won the poetry contest they are happy.

37. We cut down many forests. The earth becomes hot.

a. The more we cut down forests, the earth becomes hotter.

b. The more forests we cut down, the hotter the earth becomes.

c. The more we cut down forests, the hotter the earth becomes.

d. The more forests we cut down, the earth becomes hotter.

38. Karim doesn’t smoke, and I don’t either.

a. Karim doesn’t smoke, and neither do I.

b. Karim doesn’t smoke, and I am not, too.

c. a và b are correct.

d. Neither a nor b is correct.

Đáp án

Câu Hướng dẫn Câu Hướng dẫn
1. c /z/, còn lại: /s/ 21. B is → are
2. c /s/, còn lại: /ʃ/ 22. C that → which
3. a /ʃ/, còn lại: /k/ 23. C live → who live/living
4. b /id/, còn lại: /t/ 24. C all of who → all of whom
5. c /s/, còn lại: /z/ 25. C have → has
6. b Express Mail Service: dịch vụ thư chuyển phát nhanh; 26. b
7. c competitive: cạnh tranh; 27. b
8. b 28. c
9. d 29. d
10. b 30. c
11. d 31. a Dẫn chứng: “They destroy many houses and cause deaths…”
12. d accompany: đi kèm, phụ thêm, đệm; 32. b Dẫn chứng: “It is more dangerous if a destructive fire burns away plants and trees that prevent erosion.”
13. a 33. b Dẫn chứng: “If heavy rains occur after such a fire, landslides, ash flows, and flash floods can occur.”
14. a 34. d
15. a 35. d Dẫn chứng: “This can result in property damage in the immediate fire area, and can affect the water quality of streams, rivers and lakes.”
16. b 36. c
17. d 37. b
18. b 38. a
19. a astronauts = spacemen: nhà du hành vũ trụ;
20. b athlete: vận động viên;

Đề thi tiếng anh 11 học kì 2 – Đề 2

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest:

1. a. trust     b. mutual     c. number     d. uncertain

2. a. imagine     b. religion     c. geography     d. glance

3. a. although     b. straight     c. laugh     d. weight

4. a. sport     b. compete     c. effort     d. introduce

5. a. decreased     b. used     c. reached     d. developed

II. Choose the word or phrase (a, b, c or d) that best fits the blank space in each sentence:

6. _______ is a kind of energy formed from the remains of dead plants and animals.

a. Geothermal     b. Nuclear power

c. Solar energy     d. Fossil fuel

7. The number of competitors who take part in the Olympic Games increases every year.

a. join     b. happen

c. take place     d. accept

8. The Asian Games are_______ every four years in different Asian countries.

a. taken place     b. held

c. happened     d. hold

9. I was talking to a businessman_______ works with my father.

a. Þ     b. who     c. which     d. when

10. Either I or they_______ enjoying the party now.

a. are     b. was     c. were     d. is

11. Karim _______ to his girlfriend on the phone when I_______ in.

a. talked, came

b. talked, was coming

c. was talking, was coming

d. was talking, came

12. Neither I nor she_______ seen the film before.

a. were     b. has     c. was     d. have

13. Be careful_______ these chemicals, they may do harm_______ your health.

a. with-to     b. of-to

c. Þ – for     d. with – for

14. The woman next door, to_______ I talked last week, is moving next month.

a. whom     b. her     c. who     d. that

15. Have you seen the place_______ the graduation ceremony will be held?

a. where     b. in that

c. which     d. in where that

16. The Earth is the only_______ having life in the solar system.

a. constellation     b. star

c. comet     d. planet

17. Instead of _______ about the good news, Hilary seemed to be indifferent.

a. to be excited     b. being exciting

c. to excite     d. being excited

18. When I rang, Becks ________________.

a. had already left     b. already left

c. is already leaving     d. has already left

19. ___________ were punished as they were late.

a. Both Tom and Ann     b. All of Tom and Ann

c. Neither Tom nor Ann     d. Either Tom or Ann

20. What I like about you is your enthusiasm for work.

a. desire     b. appreciation

c. concentration     d. eagerness

III. Supply the correct form of the word in brackets:

21. The 14th Asian Games attracted 9,919 ___________ from 44 countries. (participate)

22. He never lost the __________ of his students. (admire)

23. We need something to keep the children _____________ in their summer holiday. (occupy)

24. The books are __________ into different categories to subject. (classify)

25. The neogtiation was attended by ____________ of several states. (represent)

IV. Read the passage carefully, then choose the correct answer:

Informal conversation is an important part of any business relationship. Before you start a discussion, however, make sure you understand which topics are suitable and which are considered taboo in a particular culture.

In the United States, business people like to discuss a wide range of topics, including opinions about work, family, hobbies, and politics. In Japan, China, and Korea, however, people are much more private. They do not share much about their thoughts, feelings, or emotions because they feel that doing so might take away from the harmonious business relationship they’re trying to build. Middle Easterners are also private about their personal lives and family matters. It is considered rude, for example, to ask a businessman from Saudi Arabia about his wife or children.

As a general rule, it’s best not to talk about politics or religion with your business friends. This can get you into trouble, even in the United States, where people hold different views. In addition, discussing one’s salary is usually considered unsuitable. Sports is typically a friendly subject in most parts of the world, although be careful not to criticize a national sport. Instead, be friendly and praise your host’s team.

26. The author considers politics and religion ________________.

a. cheerful topics

b. taboo

c. rude topics

d. topics that can never be talked about

27. Which is typically a friendly topic in most places according to the author?

a. sports     b. children

c. personal feelings     d. families

28. Why are people from Asia more private in their conversation with others ?

a. They don’t want to talk with others much.

b. They don’t want to have their good relationship with others harmed by informal conversation.

c. They are afraid to argue with their colleagues.

d. They want to keep their feelings to themselves.

29. What shouldn’t you do when talking about sports with colleagues from another country?

a. Praising your own country’s sports.

b. Criticizing your own country’s sports.

c. Praising the sports of your colleagues’ country.

d. Criticizing the sports of your colleagues’ country.

30. In the passage above, which topic is considered unsuitable to discuss?

a. one’s income     b. one’s age

c. one’s marital status     d. one’s personality

V. Rewrite each of the following sentences as directed:

31. That boy scored the goal for his team. (change the sentence into cleft sentence with the subject focus)

______________________.

32. I am very busy. I can’t go to the cinema with you tonight.

If I ___________.

33. Solar energy is free. Solar is inexhaustible. (Use both…and)

Solar _____________.

34. People think that the company is planning a new advertising campaign.

The company ________________.

35. I talked to a woman. Her car had broken down on the way to the party. (Join the sentence, using a relative pronoun)

I _______________.

Đáp án

Câu Hướng dẫn Câu Hướng dẫn
1. b /ju/, còn lại: /ʌ/ 21. participants
2. d /g/, còn lại: /dʒ/ 22. admiration
3. c /f/, còn lại “gh” câm 23. occupied
4. a /ɔː/, còn lại: /ə/ 24. classified
5. b /d/, còn lại: /t/ 25. representatives
6. d fossil fuel: nhiên liệu hóa thạch; 26. d Dẫn chứng: “As a general rule, it’s best not to talk about politics or religion with your business friends.”
7. a 27. a Dẫn chứng: “Sports is typically a friendly subject in most parts of the world…”
8. b 28. b Dẫn chứng: “In Japan, China, and Korea, however, people are much more private. They do not share much about their thoughts, feelings, or emotions because they feel that doing so might take away from the harmonious business relationship they’re trying to build.”
9. b 29. d 9. b 29. d Dẫn chứng: “…be careful not to criticize a national sport. Instead, be friendly and praise your host’s team.”
10. a 30. a Dẫn chứng: “In addition, discussing one’s salary is usually considered unsuitable.”
11. d 31. It was the boy who/that scored the goal for his team.
12. b 32. If I were not so busy, I would go to the cinema with you tonight.
13. a do harm to: gây hại cho; 33. Solar energy is both free and inexhaustible.
14. a 34. The company is thought to be planning a new advertising campaign.
15. a 35. I talked to a woman whose car had broken down on the way to the party.
16. d planet: hành tinh;
17. d
18. a
19. a
20. d enthusiasm ~ eagerness: sự say mê, háo hức, thiết tha;

BẠN ĐỌC QUAN TÂM:

Categories

Related Posts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *